logo
logo medium

Onderhoudskosten luchtreinigers

De meeste luchtreinigers bevatten filters die door het gebruik verstopt raken. Dat is ook precies de bedoeling, immers ze moeten het vuil en stof uit de lucht halen. Deze vervuiling blijft in de filters achter.

Bij normaal gebruik zal je de filters eens in de een à twee jaar moeten vervangen. De kosten van een nieuw filter (pakket) kan soms flink wat geld kosten. Vergelijk daarom, voordat je een luchtreiniger koopt, hoe duur "een setje filters" kost. Want voor vergelijkbare filters van bijvoorbeeld een HEPA en actief koolstoffilter betaal je bij de ene fabrikant soms twee keer zoveel dan bij de ander. Terwijl de vervangingsfrequentie, werking of kwaliteit identiek kan zijn.

Bepaal dus eerst wat voor luchtfiltertechnieken de luchtreiniger moet bezitten, onderzoek dan welke modellen voldoen aan deze filter eisen. Kijk dan naar de aanschafprijs en de bijbehorende "vervangingsfilter prijzen". Maar onderzoek ook hoe snel de filters vervangen moeten worden. De prijs voor een vervangingsfilterset is beschikbaar via het doorklikken op een model in ons luchtreiniger overzicht.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >luchtbehandeling >onderhoudskosten luchtreiniger

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie