Installateurscode warmtepomp, airco, cv-ketel of ander apparaat

de cijfers 1234 als voorbeeld van een installateurscode

Wil je bepaalde instellingen wijzigen van een bijvoorbeeld een warmtepomp, airco of cv-ketel dan is dit soms verborgen achter een installateurscode of toegangscode. Als je technisch bent, en weet wat je doet, en je accepteert dat verkeerde instellingen ook negatieve gevolgen kunnen hebben, dan hebben we op deze pagina installateurscodes voor je verzameld. Gebruik deze codes absoluut niet als je "buiten je comfortzone komt"! Gebruik van de informatie op deze pagina is geheel op eigen risico.

With great power there must also come great responsibility

Met de installateurscodes die je op deze pagina kan vinden vergroot je de macht over een apparaat. Je kan dingen veranderen die een normale eigenaar niet kan. De aanpassingen die je dan kan aanbrengen zijn bedoeld voor geschool personeel, die weten wat ze doen.

Want met meer macht, komen ook meer verantwoordelijkheden. Met deze macht kan je ook dingen fout laten gaan. Ben je dus bewust van deze grote verantwoordelijkheid.

Ons dringende advies, als je je niet vertrouwd voelt, dan moet je deze installateurscodes niet gebruiken.

Deze codes zijn bedoeld voor "echte techneuten", mensen die vanuit hun beroep flinke technische zaken uitvoeren en weten dat "er ook veel mis kan gaan".

Dit soort mensen schrijven dan ook eerst de oorspronkelijke waardes op, of maken er een foto van, dan kunnen ze altijd weer terug naar de oorspronkelijke stand.

Een laatste waarschuwing: door gebruik te maken van deze installateurscodes kan dit er toe leiden dat het apparaat niet meer zijn basisfunctie uitvoert, mogelijk meer energie verbruikt, sneller slijt en in het ergste geval zelfs defect raakt. Het gebruik van deze codes is daarom geheel voor eigen risico.

Oproep

Deze pagina heeft op dit moment maar weinig installateurscodes, maar we moeten ergens beginnen. Mocht je een installateurscode weten die hier nog niet vermeld staat dan stellen we een berichtje erg op prijs.


Alpha Innotec warmtepomp

Luxtronic

code is: 9445

Op de luxtronic (scherm met ronde knop): service, instellingen, datatoegang, 9445


Atag cv-ketel

Blauwe Engel II

Control tower: 123. Druk net zo lang op de MODE toets tot de tekst "CODE" weergegeven wordt, laat hem daarna los. Daarna wordt er een willekeurige code weergegeven. Verander dit met de + of - toets naar de code 123. Druk daarna op "store". Nu heb je toegang op "installateurs niveau".

Code 007 is een tweede "geheime code" die je inzicht geeft tot een heel aantal parameters.


Daikin warmtepomp

Altherma

Code is: 5678


Intergas

Xtreme

Code is: C015 maar ook C020

Twee seconden drukken op de stip, daarna twee seconden op steeksleutel en enter, dn wordt C000 getoond. Pas dit aan met + toets naar de gewenste code. Daarna op steekleutel dan wordt P001 getoond. Ga met + naar de gewenste parameter en bevestig dit met steeksleutel. Wijzigen met + en - bevestigen met enter.


Itho warmtepomp

HP-S55, HP-S 95, HP-S 130

Code is: 3225

Menu, gebruikersbeheer (poppetje), toegangsniveau, 3225


Honeywell

Evohome naregeling / zoneregeling

Code is 0012


Mitsubishi warmtepomp

Ecodan

Nog onbevestigd; servicemenu PIN 0000, daarna "informatie werking" en dan een specifieke code

004 TH4 Discharge, 005 TH3 Liquid pipe 1, 007 TH6 2-Phase pipe, 008 TH32 Suction pipe, 009 TH7 Outside Air, 010 TH8 Heatsink, 012 Discharge SuperHeat, 013 Sub-cool 016 Compressor frequency, 019 Fanspeed, 022 LEVA Expansion Valve A, 023 LEVB Expansion Valve B, 024 LEVC Expansion Valve C, 540 Flow


Remeha warmtepomp

Elga Ace

Code is 0012


Vailant warmtepomp

Arotherm

Binnenunit code is 17.

VWS 36/4

Code is 17


publicatie: 20240127

aanpassing/controle: 20240127

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­