traditionele hybride warmtepomp

traditionele

Een traditionele hybride warmtepomp is een warmtepomp die samen met de cv-ketel voor de verwarming van de woning zorgt. Vanwege bepaalde beperkingen, onder andere zijn beperkte vermogen, is deze warmtepomp niet in staat om later, wanneer je de cv-ketel weg wil doen en over te schakelen naar "gasloos" de woning te verwarmen.

Categorie: verwarming
Synoniem: hybride warmtepomp
Gerelateerd: all-electric ready hybride warmtepomp, all-electric ready semi-hybride warmtepomp

Betekenis

Wanneer een installateur een hybride warmtepomp aanbiedt zal dit veelal een type zijn dat wij de "traditionele hybride warmtepomp" noemen. Dat is een warmtepomp die samen met de cv-ketel de verwarming van het huis voor zijn rekening neemt. Warm water kan hij niet maken, dat doet de cv-ketel nog steeds.

Als je later gasloos wil gaan en afscheid wil nemen van de cv-ketel dan heeft deze hybride warmtepomp geen waarde. Zo heeft hij een té beperkt vermogen om je woning te verwarmen én is hij niet in staat warm water voor de douche te maken. Gasloos gaan zal dan altijd resulteren in de aanschaf van een nieuwe all-electric warmtepomp.

Dat is enorm jammer, kapitaalvernietiging en zeker niet ecologisch. Daarom hebben wij twee groeiscenario's uitgewerkt op basis van een "all-electric ready hybride warmtepomp" waarbij je wél kan doorgroeien naar gasloos zonder dat sprake is van een desinvestering. Meer daar over in het artikel groeiscenario's hybride naar all-electric warmtepomp.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over hybride-warmtepomp.

Klimaatproductenglossarium

In dit glossarium zijn nog veel meer termen te vinden, van "aanlegthermostaat" tot "zonnecollector", zie het klimaatproductenglossarium


publicatie: 20230930

aanpassing/controle: 20231215

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >glossarium