all-electric ready semi-hybride warmtepomp

all-electric

Een all-electric ready semi-hybride warmtepomp is een all-electric warmtepomp die als hybride warmtepomp wordt gebruikt en de verwarming van de woning zelfstandig doet zonder gebruik te maken van de cv-ketel. Die cv-ketel wordt in dit geval alleen gebruikt voor het maken van warm water. Later je gasloos "all-electric" wil kan je deze warmtepomp blijven gebruiken en ook gebruiken voor het warm water.

Categorie: verwarming, tapwater
Gerelateerd: all-electric ready hybride warmtepomp, traditionele hybride warmtepomp

Betekenis

Een all-electric ready semi-hybride warmtepomp is feitelijk een all-electric warmtepomp maar wordt als overgangsmaatregel als semi-hybride warmtepomp gebruikt. Hierbij neemt de cv-warmtepomp de verwarming van de woning geheel voor zijn rekening en is de cv-ketel zelfs niet meer op de cv-leidingen aangesloten. De cv-ketel zorgt in dit geval alleen maar voor het warme water. Het is dus een hybride (samengestelde) opstelling alleen anders dan de gebruikelijke hybride warmtepomp waarbij de warmtepomp samen met de cv-ketel voor de verwarming van de woning zorgt. Naar wens kan op een later moment men gasloos gaan en de cv-ketel worden verwijderd. In dat geval zorgt de cv-warmtepomp ook voor het warme water.

Deze gefaseerde overgang van een cv-ketel, via de hybride tussenstap naar gasloos, is niet mogelijk met de "traditionele hybride warmtepomp" omdat deze niet in staat is de hele woning in zijn eentje te verwarmen en ook geen warm water kan maken.

Meer informatie over mogelijke groeiscenario's van cv-ketel, via hybride naar gasloos in te lezen in dit artikel.

Klimaatproductenglossarium

In dit glossarium zijn nog veel meer termen te vinden, van "aanlegthermostaat" tot "zonnecollector", zie het klimaatproductenglossarium


publicatie: 20230930

aanpassing/controle: 20230930

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >glossarium